Evezni télen? Fogd meg a söröm...

Evezni nem csak nyáron lehet, sőt, érdemes némi előkészület után szisztematikusan végigjárni a téli vizeket, hiszen elképesztő élményeket adnak az időnként áradó folyók és patakok. Tavaly végijártuk az Ipolyt, a Zagyvát, de idén egy sérülés miatt óvatosabban tervezünk.

43a57f70-d0cc-4a3e-a2dc-bbf839f13ce9.jpeg

Rácalmást már régóta kinéztük magunknak, hétvégén lett alkalom, hogy kicsit ráedződjünk a hidegre és a távra, egy néhány órás túrával barangoltuk be a környéket. 

img_5094.JPG

A beszállóhely és egyben a kiszálló is a rácalmási kikötőnél volt, előszedtük a szárazruhákat és az aláöltözetként szolgáló pizsamákat (ezért hívjuk a túráinkat pizsipartynak) és a keménymaggal nekivágtunk a víznek. 

Rácalmás környéke jól evezhető, vadregényes túraútvonalat kínál azoknak, akiknek csak egy napjuk van evezni, a téli vízszint és az időjárás ideálissá teszi ezt az útvonalat. Itt-ott vannak ugyan bedőlések, de ezek is evezhető részek, sőt, kifejezetten izgalmas a szigetek közti kisebb vízi ösvények felderítése. 

img_5101.JPG

Technikailag érdemes erre az időszakra szárazruhát beszerezni, ami drága ugyan, de egy borulásnál az ember elismeri, hogy megéri az árát. 

img_5099.JPG

 

És igen, sz@rrá fagytunk, igen, nyirkos volt és vizes, de minden perce megérte, mert ezt a tájat, ezt a hangulatot csak a téli víz tudja visszaadni. A jutalmul elfogyasztott orjaleves és tarhonyáshús pedig pillanatok alatt átmelegítette a csapatot. Szóval hajrá, ne üljetek otthon télen sem!

3fc52238-52fe-40e7-9f6d-da7d3682b49b.jpeg