Rábalapátolás Csörötnektől Csákányoroszlóig

(Ezt a mentőakciót Matt Damon is nyálcsorgatva nézné)

img_1879.jpg

Van az a bácsi a viccben, akit elvisznek repülni. Aztán mindenre számít, csak egyvalamire nem... na pont így járt a Rábalapátolás mezőnyének egy része, akik a táv felénél a NASA-t megszégyenítő mentőakciót hajtottak végre. Mindjárt lesz róla videó, csak előtte egy kis rizsa.  img_3364.PNG

Az evezzitthon.hu versenysorozatának Rábalapátolás névre keresztelt állomása elsőre tuti kis túraversenynek tűnt. A csörötneki Akácfa kemping ideális hely volt a rajthoz,  mindenki talált magának egy kis területet, ahol tudott készülődni.  

Rajt kettőkor, a kajakóma és a trópusi hőség ellenére mindenki fitten és üdén pattant hajóra, hogy leevezze a 24 kilométeres távot.  A cukinak tűnő kanyarokkal tűzdelt pálya azonban sok helyen volt embert próbáló, sodrások és örvények nehezítették a haladást, így nem ment minden zökkenőmentesen. Különösen, amikor egy rőzsegátnál több hajó borult, sőt, a szintén pórul járt Szabó Zsoltot a többiek mentették ki a vízből. Az akcióról készült fedélzeti kamera felvételt itt nézhetitek meg (1:04:10-nél van a mentés): 

A videót elnézve az ember elkezdi tervezni a tenyerére tetovált feliratot: KÖTÉL ÉS KARABINER MINDIG LEGYEN NÁLAD!!!  A verseny mindenesetre nagyon jó hangulatú volt, így nem csoda, hogy a végén sokan egyből a következő megmérettetésre kezdtek készülni.

 Ami szombaton, a Ráckevei-Duna Beevezés lesz, az itt látható pályán. 

A Balaton-átevezésig pedig már csak egy hét van, ne felejtsetek el nevezni, vasárnapig még simán lehet :)

Bónuszként pedig itt van Bujtás Gábor fedélzeti kamerájának felvétele, popcornt és citromos sört javaslunk hozzá...