Túrázni menő, vízitúrázni még menőbb...

 Nem igaz, hogy a járvány csupa rosszat hozott magával. Az emberek nagy része újragondolta az életét, szakított a stresszel és megbarátkozott az úgynevezett "slow living " fogalmával. Az otthoni munka, a home office megtanította a kényelem fontosságát, a távolsátartás pedig azt, hogy nagyobb társaság nélkül is lehet nyaralni, kikapcsolódni. Rengetegen kezdtek újra kirándulni, túrázni és persze evezni. 

k1.JPG

A Facebook-on tagjai vagyunk jónéhány vízitúra közösségnek. Az egyik brit csoport posztjaiból az derült ki, hogy annyian kezdtek evezni a karantén miatt, hogy sok helyen hiánycikkek lettek a felfújható kajakok. Cserébe ugyanezek a közösségek ontották magukból a hasznosabbnál hasznosabb túraleírásokat, fotókat, videókat. Tagjai egymást segítették abban, hogy mindannyian megismerhessék az összes környékbeli patakot, folyócskát, vagy evezhető csatornát, illetve a helyi szabályokat, túraviszonyokat.

        

Volt, aki Tokioból küldött fotókat és videót a sup túrájáról, de láttunk skót vagy éppen olasz útleírást is, még egy ok, hogy az ember belevágjon az evezésbe.

img_3004.jpg

Az pedig általános volt, hogy a felfújható kajakot már az előszobában kipróbálták. Lelkes családok pózoltak frissen vásárolt hajójukban a cipősszekrény, vagy az ebédlőasztal előtt, sőt a napokban került fel egy fotó, amin azt posztolta egy család, hogy a hajójuk színéhez vettek autót. 

img_3006.jpg

Ezzel együtt a túrázás és a kempingezés is népszerű lett. Így nem csoda hogy a kereskedők meglovagolták a témát. Számtalan jópofa és menő megoldás született arra, hogy kis pakkban hordható kempingcuccokkal béllelhessük ki  kajakokat.  Sorolhatnánk jó néhány márkát, a NatureHike-ot és a Decathlont már szinte unásig ismételgetjük, a legnagyobb meglepetést mégis a Zara Home hozta: lapraszerelhető kempingtűzhellyel, kislábossal, mindenféle menő kiegészítővel készült a szezonra.  

a487a9b6-cc3a-445c-9eab-2cb72a5b174c.JPEG

 

 Szóval hiába van vége a járványnak, érdemes ragaszkodni a jól bevált nem rohanós, tömeget elkerülős, természetközeli élményekhez. A saját sütésű hamburger, a kotyogósban öt perc alatt rittyentett kávé pedig csak dob egyet a kirándulás hangulatán. A szúnyogokról pedig ne feledkezzetek meg, a kis rohadékok mindig utat törnek maguknak....