Vesszen a járvány, mennénk kajakozni... mondjuk Tenerifére

A járvány kellős közepén álljunk meg egy pillanatra, vegyünk magunkhoz nyálcsorgatás fedezérésére szolgáló papírtörlőt/partedlit és néhány perces néma csendben irigykerdjünk Lilláékra, akik Tenerifén evezgetnek, méghozzá életvitelszerűen. Vendégposzt, csak erős idegzetűeknek...

sunwhere_tenerife_kayak2.png

A kajakozás sokak szemében egy olyan sport, amit tisztes távolból kell nézni és a versenyzőkre kell hagyni. Az óceánon művelni családilag, pedig már szinte extrém mutatványnak számít a fejekben, pedig zseniális program. Mi is gyerekekkel indultunk neki és egy vezetővel, aki szinte biztosra ígérte, hogy látunk majd delfint és óriásteknőst is közelről. Így is lett. 

sunwhere_tenerife_kayak1.png

Az átlagosnál jóval nyugodtabb vízen is közel 1 méteres hullámok voltak, mégis könnyedén indult neki a család a vízre szállásnak, aztán néhány perc alatt mindenki tökéletesen rá is érzett a megfelelő mozdulatsorra.
Természetesen mindenkin mentőmellény volt (kötelező) és az elsőre ijesztőnek vélt hullámokat is teljesen elfelejtettük a ringatózás közben. Leginkább egymást figyeltük az elején, hogy melyik párosnak megy jobban az egyszerre evezés, jókat nevettünk a kezdeti bénázásokon, aztán mire megláttuk a lényeget, már mindannyian tök jól belejöttünk a kajakozásba.

sunwhere_tenerife_kayak4.png
A Palm-Mar melletti partszakaszon könnyen lehet delfinekkel találkozni és szerencsére mi is több családot láthattunk szinte pár méteres közelségből. 

                   

 

A sziklafaltól nem messze pedig megálltunk snorkelezni, hogy megcsodáljuk a gazdag víz alatti élővilágot és együtt úszkáljunk a közel 1 méteres teknősökkel. Az állatokat nagyon szigorúan védik, ezért tilos bármelyiket megfogni, hozzáérni.  Nekünk mondjuk eszünkbe sem jutott, de a túravezető mondta, hogy bizony sokan gondolják az óceán élővilágát állatsimogatónak…

sunwhere_tenerife_kayak7.png

A kajakba visszamászásról most nem mesélek, de az biztos, hogy Benny Hill többször eszünkbe jutott…
Ezt a programot őszintén ajánljuk mindenkinek, ugyanis nem fárasztó, nem veszélyes, sőt a hajózás komfortérzetét tökéletesen megadja, ahogy az óriási vízfelületen cirkálunk ide-oda.     

                                        

Az pedig már csak a hab a tortán, hogy testközelből láthattuk ezeket a gyönyörű állatokat. Mi nagyon beleszerettünk ebbe a programba. Az ára sem vészes, ugyanis fejenként 39 euróért kapunk egy 2-3 órás kellemes időtöltést, ami csapatépítőnek is jó ötlet egy nagyobb társaság esetében vagy egy kisebb családi széthúzás orvoslására. 

Ui:

Lilláék bloggal tartják szinten a Tenerife-függőket. A mindennapi tengerpart-pálmafa-kedvescsalád kombót a Sunwhere blogon kaphatjátok meg, sőt, van Facebook csoportjuk is. Én mondjuk arra a tintahalas tálra hajtanék, amivel az éhenkórászokat vadítják, na de mindegy, lesz itt még járvány vége, aztán nehogy lendületből elinduljunk....