Tiszaalpár, ha csak két órád van evezni...

Egyre jobban hiányoljuk a nyarat, ami idén különösen sok élményt adott nekünk. Köszönhetően a hajóknak, és igen, köszönhetően a járványnak is, mert elkezdtünk teljesen másképp gondolkodni, új megoldásokat találni arra, hogy menjünk is, meg maradjunk is. Így volt jónéhány olyan kirándulás, ami eddig kimaradt a beszámolókból, de most, hogy szottyos az idő, jól bepótoljuk.

img_2642_1.JPG

A nagyobb kirándulásokat kisebbekkel tarkítottuk, ilyen volt a tiszaalpári holtág, amit útközben Tőserdő felé szúrtunk ki a térképen. A tipikus horgászvíz nagyon kellemes csalódás volt, a helyiek gondosan vigyáznak az alig néhány kilométer hosszú holtágra, a természet pedig meghálálja a törődést, gazdag élővilág, dús növényzet teszi izgalmassá a helyet.   

 Beszállóhelyet sem kellett sokáig keresni, a település hosszan elnyúlik a part mentén, gyakorlatilag mindenütt lehet találni pár méternyi szabad helyet a hajóknak.

Mázlink volt, a Halászcsárda utcájában kanyarodtunk le és ez a hely fogadott bennünket, a térképen vizes élőhelyek jelzéssel látszik.

img_2640.JPG

Rendezett partszakasz, szerintem ha sátort vertünk volna, az se zavart volna senkit. A part mentén sokan horgásznak, rájuk érdemes figyelni, de ha nem látszik az úszó akkor jeleznek, hogy időben ki lehessen kerülni a szereléket. Ha felújható hajó, vagy sup a felszerelés, akkor érdemes óvatosnak lenni, a parton és a vízben ugyanis rengeteg a sulyom, aminek a termése defektet okozhat. A vizen kacsák és hattyúk jönnek barátkozni, nem zavarja őket az ember közelsége.És ha kell még egy plusz szavazat a helyre, akkor tessék, szedik a szemetet, ami külön dicséretes.

img_2639.JPG

A településen egyébként többféle szállás közül lehet választani, a Falevél apartman, vagy a Rigófütty vendégház is jó megoldás, közel vannak a parthoz.