Hello Lajta!

Mindig irigykedtem azokra, akiknek a kertje vízparttal végződik. A legkisebb patak is boldoggá tenne, ezért is vágtunk neki Mosonmagyaróváron a Malomági Lajtának hatalmas lelkesedéssel. A városban tekergő folyócska minden kanyarulata olyan, mint egy meseillusztráció. 

lajta2.JPEG

A térképen is látszik, hogy beszállni az ÉDUVIZIG Zsilipnél érdemes, onnan gyakorlatilag el sem lehet téveszteni az utat, ami egyenesen a névadó malomhoz vezet. Az út közben lévő hidak a vízállástól függően járhatók kajakkal, egy hete kicsit lehajtott fejjel lehetett áthaladni alattuk.

A túra lényege persze a malom alatt lévő kajakcsúszda, amin lendületből le lehet ereszkedni, de út közben gyakolratilag minden méteren van valami érdekesség, pici stég, kacsacsalád, dús növényzet, tényleg érdemes rászánni az időt, remek hangulata van. 

A túra végállomása a Mosoni Dunán van, de mi a Vízpart utcában foglaltunk szállást (Kocsis Apartman), ergo a kaputól húsz méterre ki tudtunk kötni. A közelben Termálfürdő, zseniális éttermek, kávézók vannak, tényleg simán el lehet tölteni pár napot úgy, hogy egy percig sem unatkozik a család.