A Soca völgyét ne hagyd ki!

Egyelőre nem tudni mit hoz a koronavírus a következő hónapokra, mi az óvatosság hívei vagyunk. Ettől függetlenül egy óvodás lelkesedésével néztük végig kollégánk Szlovéniában készült rafting videóit.

cpborul.jpg

Péter barátaival kirándult egyet Bovecbe, és rendes tévésként minden porcikájukra kamerát szereltek, tehát bőven hoztak haza látnivalót. A raftingra és kanyoningra is alkalmas Soca rendkívül népszerű, gyakorlatilag a teljesen kezdők is bátran nakivághatnak a szervezett túráknak, amiket kisebb-nagyobb hajókkal lehet teljesíteni.Péterék egynapos túrájának útvonalát a Relieve nevű alkalmazással rögzítették. 

 Ez pedig egy hivatalos térkép, amin látszik, hiogy mennyi remek evezhető szakasz, jó kis be és kiszállóhely van a környéken, tényeg aranybánya annak, aki szereti a vizes mókát. 

 

A víz kristálytiszta és hideg, de nagyjából ez legyen a legnagyobb probléma, mert a táj szépsége mellett mindez simán eltörpül. Bovec autóval Budapesttől 440 kilométer, ha reggel elindultok, délutáni érkezéssel lehet számolni. A környéken rengeteg  szálláshely van, mindenki válogathat attól függően, hogy mennyire igényli a kényelmet. Hazaindulni pedig csak egy alapos bevásárlás után érdemes: a környéken különleges méz, sajtok és isteni gyógytea keverékek kaphatók.  

A videót és a fotót köszönjük Chabada Péternek és barátainak :)