Nem csak evezősöknek: minden, ami elfér a zsebedben

 Az utazás csúnya fügőség. Mehetnéked van, de sok a cuccod, dühöngesz hat bőrönd fölött, taposod, nem fér, kidobod a felét, még úgy se, aztán rájössz, hogy ultramenő zseb és uticuccok közül lehet válogatni az online piactéren, amik pofonegyszerűvé teszik az életet még akkor is, ha a kezeid nem evezőben, csak egy útlevélben, max egy sátorcövekben végződnek... tényleg rá lehet kattanni, és nem csak pasiként, csajoknak, még jobb esetben uniszex kivitelben is készítenek olyan okosságokat, amik nélkül élni sem lehet. 

1. Zsebszék, ha elfáradnál

A farzsebben elférő kissámli olyan, mint régen nagyanyáinknál a sarokbaültetős kisszék, csak összecsukható kivitelben.

hf576c1b0dda04194b1e39fd5c3ece3a0i.jpg

A fémvázas kisszék úgy működik, mint a sátormerevítők, a csövekben vezetőszál fut, az tartja össze az elemeket. A kis zsebbe telefont, zsepit, apróságot tehetsz,  Tokban küldik, szállítással együtt 14 dollárért dobják utánad, hogy ha a kéktúrán a negyedik kilométer után halál fáradtnak érzed magad, megmentse az életed. Ja, ha kettőt veszel, alkalmas kajaktartónak is...

2. Szúnyogkiller mobilfény

A Naturehike márkával elfogultak vagyunk, van tőlük sátrunk, hálózsákunk. Minden cuccuk pont azt adja, amit ígér, se többet, se kevesebbet és prsze mindezt töredék áron, mint a nagy márkák túlárazott termékei. A kisbiszbasz kategória ráadásul aranybánya, toronyórától a vakondcsapdáig minden van, majd ha nyerünk a lottón, megvesszük a teljes kínálatot, és játszóteret rendezünk belőle magunknak.

naturehike-multi-function-mosquito-killing-lamp-camping-tent-light-lighting-portable-campsite-lamp.jpg

Szóval a lámpa. USB-n tölthető, duplafunkciós, felakasztható, sátorfénynek és szúnyogcsapdának is használható kis tojgli, a karabinernek köszönhetően akár egy övre csatolva is szállítható,  

3. Horrorsztároknak: Zsebfűrész

Eljön az a pillanat, amikor hód akar lenni az ember/ember lánya az erdő közepén. Van az a fa, amit fel kell aprítani, el kell takarítani, és mégse hordhatsz a nesszeszerben egy komplett Makitát, szóval kell valami kicsi, sőt cuki megfejtés amit mégiscsak fűrésznek hívnak. Na ez az: 

bcf_581645_hi-res.jpg

A kulcskarikákban végződő húr egy fonott-sodort huzalköteg, egy nem túl rugalmas faág segítségével egyszerű fűrésszé válik, aztán máris mehet a nyiszálás. Nyilván nem fogsz vele disznót bontani, meg kilátót építeni, de alap dolgok elvágására a Bear Grylls lelkűeknek egyszerűen ajándék. Pláne, hogy 2 dollárért küldik a koronavírus hazájából (de ez ne riasszon el senkit...). 

4. Okos szerszám mindenre IS

Bankkártya méretű túlélőszerszám, nyilván nem ez lesz az élet kulcsa, de elég sokmindent meg lehet vele oldani, 

multitool.jpg

A kis cucc csavarhúzó, vonalzó, kés, palacknyitó, kozervbontó, fűrész, csavarkulcs, imbuszkulcs egyben, és bónuszként van rajta némi kötél, bármit megkötni. A zsebokosság legnagyobb erénye mégis az, hogy kicsi. Pont akkora, mint egy bankkártya, ezért egy egészen kicsi zsebben is elfér. Kőkemény két dollár, Ingyenpostával, ahogy kell.

 

5.  A zsebpecák zsebpecája

Van az a pillanat, amikor igenis számít a méret, zsebpecából speciel minél kisebb ,annál jobb az elv.  Megtaláltuk a tutit, itt a kis töltőtoll méretű zsebpeca. 

61yx2kxaedl_ac_sl1000.jpg

 

Lehet hőbörögni, hogy kínai (igen, minden kínában készül), meg hogy gagyin néz ki (a snecizésnek semmi köze egy szépségversenyhez), de bizony ez maga a tökéletes célszerszám. Apróhalra hajtani pont ilyen kis vacaksággal kell, ez pont annyit bír ki. Igényeseknek szereltek rá mini orsót, adnak hozzá damilt, cuki úszókat, és horgot is. Érdemes persze az első horgászboltban pótcuccokat beszerezni hozzá, de a bot maga egész tartós, nekünk régóta megvan, működik. Ja, és mindössze 10 font az Amazonon.