Ipoly? Száz kilométer? Tényleg? Na menjünk...

 Az Ipoly Balassagyarmattól Szobig kanyargó szakasza mintegy száz kilométer, erre találta ki egy zebegényi csapat tavaly az Ipoly Grand Prix elnevezésű versenyt. Az első, tavalyi próbálkozás adta az alapot, akkor kiderült, hogy működik a túra, végig lehet rajta menni, tehát érdemes idén egy újabb mezőnyt összefütyülni. 

A 25 nevező kajakosok, kenusok, egyéni és páros indulók Balassagyarmaton a híd lábánál vertek tábort. Igazi békebeli sátras hangulat, bográcsban rotyogó ragulevessel, és szúnyoghadsereggel, ahogy kell. Az ismerkedés és a gyors eligazítás után mindenki ment aludni, a korai indulás és a másnapi 37 kilométer tudatában senkinek sem volt kedve sokáig dorbézolni.  

Az első szakasz Balassagyartmattól Ipolyságig elég sok akadályt adott a csapatnak, az itiner pontról pontra leírta, hogy mire lehet számítani. Ettől függetlenül voltak meglepetések, például az egyik kiszállónál hiányzott a segítségül megjelölt lánc, és volt néhány plusz akadály, na de 37 kilométeren ki számolja ezt, minden nehézséget megoldott egy jó cigiszünet...  

 Hogy mit jelent száz kilométert leevezni, azt még talán az a fotó sem adja vissza eléggé, ami Viktor kezéről készült a befutó után, mindenesetre jó pár nap lesz, mire rendbejön.   

kez2.jpg

 A befutónál mindenesetre mindenki fáradtan-boldogan szállt partra, nyilván elhangzott pár "soha többé" sóhaj, na de majd megnézzük a 2021-es indulókat, szerintem nagyjából mindenki újrázni fog... 

csk.JPG

Köszönjük az élményt a Depo-Z csapatának :)