Portugál hullámokon

 Lassan érdemes elgondolkodni a nyaralásokon, a következő hetekben mutatunk pár eldugott, de zseniális helyet, ahová nem érdemes kajak, sup nélkül elindulni. Ilyen például az itthon alig ismert Praia da Arrifana Portugália déli csücskén.

6476293969_a93fae04c6_k.jpg

fotó

A bájos település, Aljezur két partszakaszát használják a szörfösök és a suprajongók, Arrifana Beach a déli oldalon van. A közeli kisváros néhány szállodával, házias kosztot kínáló étteremmel várja az utazókat. A parthoz legközelebb eső Living Lodge hotel suptúrákat kínál, a szintén egy kőhajításnyira lévő Arrifana Surf School pedig szörfdeszkákkal és oktatással várja a zöldfülűeket.  

 A legtöbb  helyen úgynevezett sleep&surf csomagokat kínálnak, így nem kell külön kalkulálni a kölcsönzéssel/oktatással, sőt, helyenként masszázs és jógaóra is jár a vendégeknek, így tényleg remek kis uticél lehet az evezősök eldugott paradicsoma, Arrifana. 

Budapestről Faro repülőterére megy közvetlen, fapados járat, onnan vadregényes tájakon vezet az út Aljezurba, autóval néhány óra alatt elérhető a partszakasz.